LA COL·LECCIÓ D’EN FERRAN SEGARRA. MIRAVET

En Ferran Segarra és un dels darrers terrissers que encara estan en actiu a Miravet juntament amb en Joan Cortiella de La Galera o la terrisseria Picurt de Tivenys a les comarques de les terres de l’Ebre.

En Segarra continua fent les peces tradicionals de sempre, peces per encàrrec i, com la majoria de terrissers en l’actualitat, ha hagut d'adaptar-se i fer objectes decoratius, de vegades molts d’ells sense ús funcional, per poder donar servei a la demanda d’un turisme que busca, massa sovint, una peça de terrissa sense cap criteri o necessitat específica.

En Ferran Segarra i el seu fill a l'obrador.

Visitar el seu obrador és sempre un plaer, tant per veure com fa pujar el fang en el torn com per veure les seves prestatgeries plenes de la seva obra cuita.
Però si fer el viatge a Miravet ja val la pena per veure les seves mans treballar, la possibilitat d’accedir a la seva extraordinària col·lecció de terrissa són ja paraules majors.


La Col·lecció, en majúscules,  està ubicada a les dues plantes superiors de la nau on treballa i té l’exposició pel públic. Són centenars de peces de tot tipus de la terrissa catalana i espanyola, càntirs, cànters, gerres, tupins, aiguamans, gibrells... peces centenàries, autèntiques meravelles que en Ferran ha anat recopilant al llarg de molts anys, col·locades amb molta cura i sensibilitat fent que el recorregut al llarg de tota l’exposició sigui un autèntic luxe i plaer visual.

És, sens dubte una de les millors col·leccions del nostre país, la qual, ningú que estimi la terrissa o vulgui documentar-se sobre ella, pot deixar de veure.



























Text i fotografies: Robert Cabeza. Octubre 2013



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada