Presentarem en petites pinzellades els noms i els usos de la terrissa tradicional a les terres d'aquest pais nostre i fetes servir a la llar.
Pensem d'antuvi, que es poden anomenar moltes peces però també oblidar-ne d'altres, així com també canviar el nom de dites peces, segons l'indret de l'estada,...
Som'hi i anem'hi!
PECES DE CORRAL
Abeurador:
Peça per beure els animals de corral, n'hi ha de diferents tipus i formes.
Peça existent per tot el territori i elaborada a diferents centre terrissers, quasi bé a tots.
Abeurador de bomba
Abeuradors de sifò. El darrer de Quart. Obrador Bonadona
Menjadores:
Peça per menjar els animals de corral, també en hi ha de formes i tipus diferents, així com també existeix per tot el territori. Elaborada també quasi tots els centres terrissers.
Menjadores de pica, de barres i circular. La darrera de Quart. Obrador Bonadona
Text i fotografies:
Jesús Jiménez Salmerón. Setembre de 2013
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada